PUNSCH- & VANILJBRULEÉ med äppelsorbet

8-10 portionerTillagningstid: 2 timSvårt

Ingredienser

  • Bruleé
  • 7,5 dl grädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 10 äggulor
  • 180 g socker
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk punsch
  • Sorbet
  • 500 g svenska äpplen
  • 50 g socker
  • 50 g muscovadosocker
  • 3,5 msk citronjuice
  • 35 g honung
  • 3 msk Calvados
  • 1 blad gelatin

Gör så här

Bruleé
Koka upp grädde och mjölk med punschen och klyv vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och låt det koka med. Rör äggulorna med sockret och slå sedan försiktigt den kokande vätskan över ägg/sockerblandningen. Låt gärna stå och dra 8 timmar i kylen. Tillaga i ugnen på 150° i ca 1 timma. Innan servering: Strö över råsocker och bränn av med gasolbrännare så att ytan blir knäckig.

Äppelsorbet
Kärna ur äpplena men låt skalet sitta kvar. Koka upp allt utom gelatin och Calvados. Purea äppelkoket så att det blir helt slätt, tillsätt gelatin och smaka av med Calvados. Kör i glassmaskin enligt anvisningen på förpackningen.

Skriv ut receptet