PILGRIMSMUSSLOR med äppel- & blomkålsvinägrette

4 portionerTillagningstid: 2 timSvårt

Ingredienser

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 1 dl kokta små gröna linser
  • 50 g lättrökt sidfläsk (fintärnat)
  • 2 msk kapris
  • 1 röd chili
  • 3 dl äpplejuice
  • 2 blad gelatin
  • 2 msk smör

Vinägrette

  • ½ blomkålshuvud
  • 2 röda äpplen
  • 1 msk sherryvinäger
  • Tryffelolja
  • Salt och peppar

 

Gör så här

Fräs sidfläsket knaprigt och låt rinna av på ett hushållspapper. Blanda sedan samman finhackad chili med kapris, linser och fläsk. Blötlägg gelatinet 10 minuter i vatten och krama sedan ur vätskan och smält försiktigt i äppeljuicen. Lägg linsröran i en form och slå sedan den varma juicen över. Ställ kallt någon timme.

Vinägrette
Koka upp vatten med salt och lite socker. Blanchera blomkålen så att den blir mjuk, skala och kärna ur äpplena och låt dem koka med mot slutet, sila sedan av. Mixa sedan i en matberedare, tillsätt vinägern och smaka av med några droppar tryffelolja och salt och nymalen peppar.

Stek pilgrimsmusslorna på hög värme, jag brukar blanda smör med hälften olivolja om musslorna är rumstempererade så räcker det med ½ minut per sida.

Skriv ut receptet