KRONDILLSFÄRSERAD KALVFILÉ med äppel- & svartpepparfondant

6 portionerTillagningstid: 1 timSvårt

Ingredienser

  • 1,5 kg kalvytterfilé
  • 3 dl skaldjursbuljong
  • 3 dl kalvsky
  • 1 knippe krondill
  • 2 dl rödvin
  • 2 msk smör
  • 3 Frida äpplen
  • 6 grön sparris
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk smör
  • 5 dl ljus kalvfond
  • 1 dl grädde
  • 50 g Västerbottenost

Gör så här

Bryn kalvköttet runt om, slå sedan över buljong samt rödvin och låt köttet koka tills det uppnår en kärntemperatur av 56° (använd stektermometer). Låt köttet vila några minuter. Reducera skyn till en simmig konsistens och avsluta med finskuren krondill. Smaka av med salt och peppar. Slå den varma skyn över kalvköttet innan servering.

Skala, kärna ur och skär 3 cm tjocka puckar av äpplena. Tag en stansring eller liknande och tryck ut i rundlar. Stek dem i smör och svartpeppar och avsluta med råsocker. Stick ned en lättblancherad sparris i äpplet.

Koka upp kalvfonden och grädden och låt den reducera något. Mixa ned riven Västerbottenost. Salta och peppra efter smak. Servera med nykokt potatis och smörstekta kantareller.

Skriv ut receptet