EXOTISK PÄRONSALLAD med rostade pinjenötter

4 portionerTillagningstid: 20 minLätt

Ingredienser

  • 2 svenska päron
  • 2 salladslökar
  • 75 g torkad nöt- och fruktblandning
  • 25 g russin
  • 50 g rostade solrosfrön
  • 250 g rucolasallat

Dressing

  • 2 msk mangobalsamico
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 0,5 dl färsk mynta
  • Flingsalt och svartpeppar

 

Gör så här

Hacka den färska myntan och blanda samman alla ingredienserna till dressingen.

Rosta solrosfrön i en torr stekpanna, skär klyftor av päronen och hacka salladslöken. Lägg alla ingredienserna i en skål. Häll över dressingen och blanda försiktigt. Smaka av med salt och peppar.

Servera som förrätt tillsammans med ett gott bröd.

Skriv ut receptet