CUBE CARAMELL marmelad i tre färger

Tillagningstid: 60 minMedelsvårt

Ingredienser

  • 3 kg fasta omogna svenska äpplen
  • 1 kg socker per/kg mos
  • 1 msk ättiksprit per/kg mos
  • Gul, röd och grön karamellfärg

Garnering:

  • Kristallsocker, florsocker, kokos, rosépeppar, sesamfrö, lavendel, mandel eller silverkulor.

Gör så här

Börja med att tvätta och klyfta äpplena. Koka sedan äpplena till mos i en stor gryta på svag värme. Använd eventuellt lite vatten. Passera äppelmoset genom en sil. Tillsätt 1 kg socker per/kg mos. Koka upp och låt koka 5 minuter. Tillsätt därefter 1 msk ättiksprit per/kg mos. Koka i ytterligare 10 min.

Droppa i karamellfärg och häll upp i små fyrkantiga formar. Låt stå i rumstemperatur 1-2 dagar så att marmeladen stelnar.

Skriv ut receptet