CIDERBRÄSERAD KOTLETT med äpple & steklök

4 portionerTillagningstid: 40 minMedelsvårt

Ingredienser

  • 2 svenska äpplen
  • 600 g kotlett, benfri och skivad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl äppelcider, helst torr
  • 1 dl matlagningsgrädde,
  • 250 g röd eller gul steklök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 150 g sockerärter
  • Salt och peppar

Gör så här

Skala löken. Bryn köttet och löken i matfettet, krydda med salt och peppar. Häll på cidern och koka sakta under lock i 7-8 minuter. Lyft upp kött och lök, lägg det på en tallrik som täcks med folie. Häll matlagningsgrädden i pannan och låt det koka ihop några minuter. Red med majsstärkelse utrört med vatten. Smaka av såsen med salt och peppar. Kärna ur och tärna äpplena. Dela sockerärterna på längden. Lägg kött, lök, äpplen och sockerärter i såsen och koka upp. Servera med rostade rotfrukter eller potatispuré.

Skriv ut receptet