ÄPPELMUFFINS med Calvadossmak

16-20 stTillagningstid: 60 minMedelsvårt

Ingredienser

  • 3 svenska äpplen
  • 2 dl olivolja
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk Calvados
  • Fyllning och servering
  • 3 svenska äpplen

Gör så här

Vispa olivolja och strösocker. Riv tre av äpplena och tillsätt dem tillsammans med äggen, fröna från vaniljstången och Calvados. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat och rör ner i smeten. Fyll muffinsformarna till 2/3, det gör inget om de höjer sig över formen.

Skär klyftor av äpplena och doppa dem i strösocker. Stick ner ett par i varje muffins. Grädda i ugn i 200° 15-20 minuter.

Skriv ut receptet