
4-8 portionerTillagningstid: 60 minMedelsvårt
Ingredienser
Pajdeg
- 150 g smör eller margarin
- 3 dl vetemjöl
- 3 msk vatten
Fyllning
- 5 svenska äpplen
- 3 msk kanel
- 1 dl strösocker
- Florsocker till servering
Gör så här
Blanda smör, mjöl och vatten till en deg. Låt den vila svalt någon timma. Kavla ut degen och lägg den i en ugnssäker form. Formen bör vara ca 25 cm Ø. Täck botten och kanterna med pajdegen (spara lite deg till dekorationsremsorna). Förgrädda pajskalet i 200° 8-10 minuter.
Skär äpplena i klyftor. Blanda strösocker och kanel och strö över äppelklyftorna. Garnera med pajdegsremsorna. Grädda i ugn i 200° ca 25 minuter.
Sikta över lite florsocker och servera tillsammans med en klassisk vaniljsås.