ÄPPELCONSOMMÉ med vaniljglass & äppelklyftor

4 portionerTillagningstid: 40 minMedelsvårt

Ingredienser

  • 4 svenska äpplen
  • 1 lit vatten
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 3 dl socker
  • Vaniljglass
  • Kanel (malen)

Gör så här

Skär ner äpplena i bitar. Låt skalet vara kvar. Lägg äpplena i en kastrull med vatten, häll i socker och låt sjuda tills äppelbitarna är helt mjuka. Sila av äppelkoket i en fuktig kökshandduk. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt hälften av den koncentrerade äppeljuicen. Smaka av. Tillsätt mer äppeljuice vid behov. Låt den svalna. Servera consommén ljummen med en kula vaniljglass. Strö malen kanel över glassen och garnera med tunna äppelklyftor.

Skriv ut receptet