
Tillagningstid: 1 tim 30 minMedelsvår
Ingredienser
- 6 svenska äpplen
- 1 stor gul lök
- 3 msk färsk riven ingefära
- 2 dl äppelcidervinäger
- 4 dl mörkt muscovadoråsocker
- 3 dl russin
- 2 chilifrukter
- 3 stora vitlöksklyftor
- 1 tsk Sambal Olek
- 1 st lime
- 1 tsk salt
Gör så här
Skala, kärna ur och grovhacka äpplena. Finhacka löken, vitlöken, chilifrukterna och riv ingefäran. Lägg alla ingredienserna i en kastrull, häll över vinäger och pressa i limesaften. Blandningen ska sjuda i ca en timma.
När chutneyn har kokat klart häller du upp den på varma och väl rengjorda glasburkar. Förslut genast och låt den stå för att ”gotta till sig” i 2-3 veckor innan den serveras.
Passar utmärkt till grillat kött.