Svenska äpple till midsommar!

 

Svenska äpplen till midsommar!

2015 var ett bra fruktodlarår med stor skörd som resultat. Nu väntar vi spänt på hur årets knoppar utvecklas och än så länge är vädret med oss!

De svenska äppelskördarna kommer att öka framöver och i takt med att vi bygger långtidslager kommer det även vara möjligt att lagra frukten hela våren och stora delar av sommaren. I år räknar vi med att det finns svenska äpple till midsommar! Aktuella sorter just nu är Santana, Rubinola, Frida och snart öppnar vi även kyllager med sorten Elise. Aktuella sorter kan du alltid hitta på vår hemsida under rubriken ”Butikservice”.

Vi vill slå ett slag för sorten Santana (bilden nedan) som förtjänar sin plats i hyllan. Santana fungerar bra både i odling och i lager och när vi gör konsumenttester får den alltid bra betyg. Nya sorter tar alltid tid att etablera, men vi är övertygade att Santana är ett äpple som kommer att uppskattas av många konsumenter. På vår hemsida kan du från första sidan ladda ner mer information om Santana. www.appelriket.se Här finns även mer information om våra olika sorter, recept och andra matnyttigheter runt svenska äpple och päron.

Under vecka 10 kommer vi att börja sortera de första Frida äpplen från skörden i oktober. 2015 års Frida äpple har väldigt fin kvalitet. Den sena höstsolen gav Frida en vacker solkind med ett fast fruktkött och smaken är som vanligt väldigt behaglig.

Santana äpple1

 

 

 

Många som är allergiska mot äpple kan äta Santana. Detta är pga att den innehåller ovanligt lite av det protein som vissa är känsliga mot. Prova först med att skala äpplet och ta en liten bit av fruktköttet. I nästa steg kan du prova att äta en klyfta med skal och därefter ett helt äpple…