Hem Lediga jobb

Lediga jobb

Lediga jobb

Kivik 2018-02-21

Industridoktorandtjänst – Svenska äpplen året om, ny teknik och nya metoder anpassade för svenska äpplesorter och svenska förhållanden

 

Vi på Äppelriket Österlen Ekonomisk Förening har fått möjligheten att under fem år utveckla vår kärnverksamhet tillsammans med en industridoktorand. Just nu söker vi efter dig som är intresserad av att bli anställd på Äppelriket Österlen och genomföra en femårig industridoktorandtjänst. Tjänsten är på 100 % och du kommer att jobba 20 % med ordinarie sysslor inom mognad, inlagring och lagring av frukt och resterande 80 % ägnas åt forskning. Projektet skall utarbeta nya metoder i syfte att minska svinn och kvalitetsförluster och utsträcka hållbarheten hos de vanligaste svenska äpplesorterna. Ny teknik, bl.a. DCA (dynamiskt kontrollerad atmosfär) och nya metoder finns tillgängliga, men ett bra lagringsresultat är beroende av en förståelse av samspel mellan teknik och biologi, så de nya tekniker och metoder som finns tillgängliga behöver utformas och anpassas för våra svenska äpplesorter och vårt klimat.

 

Regeringen har gett SLU i uppdrag att utlysa och samordna 10 industridoktorandtjänster som ett led i den svenska livsmedelsstrategin. Äppelriket är ett av de 15 företag som finns kvar i uttagningarna. En förutsättning för att tjänsten ska tillsättas är att vi blir beviljade statliga medel.

 

Om företaget

Äppelriket är ett odlarägt företag, som har sitt säte i Kivik i Simrishamns kommun. Vi är Sveriges största fruktpackeri och levererar till samtliga större fruktgrossister i Sverige. Vi har sju olika produktionsanläggningar i Skåne och våra medlemmar är koncentrerade till södra Sverige. Föreningen marknadsför och säljer medlemmarnas frukt under det väl inarbetade varumärket Äppelriket.

Vi har moderna långtidslager och sorteringsanläggningar, varför vi också tar hand om de flesta odlarnas lagerhållning och sortering. Vår ambition är att tillsammans med fruktodlarna fortsätta att utveckla den svenska frukten och varumärket Äppelriket, så att våra kunder hela tiden upplever hög kvalitet och nyheter i sortimentet. Vi säljer årligen 10 – 15 miljoner kg frukt och utvecklingen pekar på en framtida skördevolym om ca 16 – 18 miljoner kg.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad hortonom, biolog eller motsvarande. Din arbetsplats kommer dels att vara i Kivik, dels på Alnarp.

För antagning till doktorand krävs magisterexamen, eller minst 240 högskolepoäng (inklusive minst 60 högskolepoäng vid avancerad nivå). Goda kunskaper i engelska krävs. Personliga egenskaper är av stor betydelse.

 

Mer information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa Henrik Stridh på 0414-41 41 41. Din ansökan vill vi ha senast den 15 mars via mail eller post. Bifoga CV och gärna ett personligt brev till henrik@appelriket.se

 

Kontakt:

Henrik Stridh, VD

Telefon: 070-519 69 59, 0414-41 41 41

henrik@appelriket.se

www.appelriket.se

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *