Hem För barnen

För barnen

Hej alla barn!

Välkommen till vår sida där du pussel, bilder att färglägga eller om du vill så ett eget äppelträd. Tänk dig att ha ett eget äppelträd med goda äpplen!

Så här sår du ditt eget äppelträd:

Äpplen som legat hela vintern har de bästa kärnorna. Så dem tidigt på våren sedan de fått ligga ett par timmar i ljummet vatten. Fyll en 10 cm hög kruka med bra jord och plantera kärnorna på 2 cm djup.

Täck krukorna med plastpåsar för att hålla jorden fuktig, men tag bort plasten så snart skotten visar sig. Skott kallas det första gröna som visar sig i krukan.

Det tar ungefär 1-2 månader innan skotten kommer fram, något mindre om krukorna står varmt. Det är viktigt att inte låta jorden torka ut, för då dör skottet. Vattna inte heller för mycket eftersom det finns risk för att skottet ruttnar.

appeltrad-i-krukaNär plantan har vuxit till ca 10 centimeter är det dags att plantera om den i en större kruka och senare plantera ut i trädgården. Så småningom kommer den att bära frukt och vilket träd det än blir, så får man alltid användning för frukten. Till och med de minsta och suraste äpplen kan användas till inläggningar som din mamma kan hjälpa till med.

Man kan också köpa ett litet äppelträd hos trädgårdsmästaren och då får man garanterat äpple som smakar som de i affären.

Ja, det är bara att samla äpplekärnor nu för fulla muggar!

Vi på Äppelriket Österlen önskar dig lycka till!

top

Pussel

Spela Äppelrikets pussel och försök sätta ihop bilder från våran hemsida!
Det blir svårare och svårare ju längre du klarar dig.

KLICKA HÄR FÖR ATT SPELAÄppelrikets Pussel
top

Målarbilder

Här kan du måla på våra roliga fruktbilder!

Klicka på våra namn här under och bilden kommer upp i svart-vitt. Sen är det bara att klicka på “Skriv ut“-knappen och använda din fantasi för att färglägga dem.
Busenkelt, eller hur?

mb-alice mb-biggan mb-par mb-viktor

top

Dra-streck-bilder

Klicka på de bilderna här under och bilden kommer upp i svartvitt. Sen är det bara att klicka på “Skriv ut“-knappen och följa siffrorna. När du är klar kan du färglägga dem också om du vill.

mb-paronskrabba mb-appletrad mb-apple-mask

top


 

Lämna ett svar